четвъртък, 25 юли 2013 г.

Косопад след раждането


Защо косопадът се засилва след раждане?
За съжаление около вълненията и голямата за появата на детето в семейството, може да имате и по-неприятни преживявания, като например косопад след раждане. Докато бяхте бременна, косопадът не се усещаше, но сега косата ви започва да пада главоломно. Това се дължи на хормоналните промени след раждането. В общи линии, хормоните, които са съдействали за благоприятното развитие на плода, са поддържали добрия вид на косата ви. Сега, когато действието на хормоните е намаляло, започват множество смущения в организма, включително и засилен косопад.

Обикновено нормалния растеж на косата се възстановява в рамките на няколко месеца след раждането. Но все пак, ако се чувствате като проскубано куче, то по-добре се разходете до близкия фризьорски салон и си направете нова доста по-къса прическа. Така ще дадете възможност на корените да дишат и по този начин косата ви ще започне да се възстановява по-бързо.

В повечето случай, косопадът след раждане не се появява веднага след като родите, а малко по-късно. При всяка жена е различно, но в общи линии е нормално да се появи косопад след раждането, след месец или два. Тогава може да започнете да наблюдавате обилно падане на косата и буйната ви грива да оредее заплашително. Това се получава в резултат на нарушеното действие на хормоните. Новите косъмчета растат доста по-бавно от преди, а старите падат. По този начин се нарушава балансът и косата ви оредява. Не се притеснявайте, в повечето случай това е временно състояние, разбира се ако нямате майка или баба с по рядка коса, което вече може да е наследствено.

Съвети за справяне с косопада след раждане и пърхота по скалпа.
Когато косата продължи да пада и доста след раждането, то със сигурност проблемът е по-сериозен. В повечето случаи косопадът се предшества от появата на пърхот и други кожни изменения по главата. Преди да започнете голямото ходене по лекари и изследвания, може да приложите някои ефикасни методи за справяне на косопада. Мийте си главата с коприва, бръшлян, чемерика и други билки. Но внимавайте, защото някои от тях, като например чемериката са много отровни. Правете маска с яйца, с орехи, можете да втривате и чесън. Отварата от люспите на кромид лук също помага при косопад.

Друг важен момент за справяне с косопада след раждане е е да не използвате сешоар. Ефектът от сушенето е все по-осезаем и падането на косата започва да се засилва. Същото важи и за третиране на косата с различни химикали, като боя за коса. Внимавайте също и с използването на маша и преса.

Така, че спазвайте тези елементарни съвети и косата ви отново ще стане буйна и жизнена. Но, ако косопадът след раждането продължава, то желателно е да се консултирате с лекар и да си направите различни изследвания, за да се види какъв е източникът на косопад и да ви се предпише адекватно лечение за справяне с неприятния косопад. Също така в наши дни и по българските фризьорски салони има велики марки като Kerastase или L’oreal Professionnel, които имат подходящи продукти за всеки тип коса и които са най-известни със своите иновации всяка година.



Източник: bremennost.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар