вторник, 23 юли 2013 г.

Мазните храни ви карат да родите момче


Вече може да планирате пола на бебето си, твърдят учени от САЩ. Единственото, което трябва да прави бъдещата майка, е да следи какво точно яде.

Дамите, които редовно хапват на закуска храни, богати на мазнини, имат по-голям шанс да родят момче.

Тази силно калорийна програма трябва да бъде спазвана поне един-два месеца преди зачеването, а също и в деня на зачеването. Бедните на калории менюта предричат, че жената ще роди момиче.

Тези твърдения учените изказват след редица опити с мишки. Те постигнали резултати, като хранели женските мишки с различна по калоричност храна. Някои от бозайниците имат странно свойство.

Ако по време на бременността женската се храни зле, се ражда женски екземпляр. Учените свързват този феномен най-вече с това, че зародишите на силния пол са по-слаби и са по-чувствителни към липсата на добра храна.

След като анализирали данните и на няколко хиляди американски родилки, учените открили, че при хората важи същото правило. Доброто хранене по време на зачеване и в ранните стадии на бременността повишава с 10 процента шанса да се роди момче.

Диетата за момче трябва да включва не само висококалорични продукти с много мазнини и въглехидрати, но също така и продукти, които са богати на витамини и микроелементи.

Храненето трябва да се осъществява от разнообразни продукти. Точните механизми, по които начинът на хранене на майката влияе върху пола на бебето, все още не са открити от учените.

В момента няколко лаборатории в света разработват метод за филтриране на пола на бебето. Стойността на една такава процедура е около четири хиляди долара.

За целта се сортират сперматозоидите и се прави подбор на мъжките полови клетки, които са носители на различни хромозоми - X и Y.

Учените, които разработват този метод, твърдят, че на сто процента е сигурно раждането на бебе от избран от родителите пол.

Вкарването на сперматозоидите в яйцеклетката се извършва с помощта на вътрешноматочно осеменяване, а при необходимост може да се направи и оплождане в епруветка.

Източник: ezine.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар