неделя, 14 юли 2013 г.

Коластрата - най - силният естествен имуностимулатор

Различни изследвания са доказали, че коластрата притежава имунни характеристики и фактори на растежа, които довеждат организма до състояние на хомеостаза, естествено състояние на благоразположение и добро здраве. Коластрата поддържа нормалната имунна функция и ни позволява да се противопоставяме на неблагоприятните ефекти от замърсяващите агенти и алергени при неизбежния ни контакт с тях. Също така факторите на растежа в коластрата предизвикват известен положителен страничен ефект в здравия организъм: увеличена способност за метаболизиране или изгаряне на мазнините, по - висока способност з добавяне на мускулна маса и общо подмладяване на мускулите и кожата. 

През последното десетилетие се установи, че най - подходящият лтернативен източник на коластра е коластрата от крави - както по отношение на качеството, така и на количеството. Освен, че е важен източник на белтъци, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали, коластрата съдържа много биологично активни молекули, които играят важна роля за имунната функция и растеж. 
Известно е, че коластрата съдържа общо над 90 компонента, основните сред които са имунните и растежните фактор, плюс перфектен баланс на витамини, минерали и аминокиселини. Всички тези фактори си съдействат отлично, за да възстановяват и поддържат доброто здраве. 
Коластрата е и ефективна защита срещу външната агресия на преминаващи през червата и дихателните пътища микроорганизми, които променят чревната функция и се класифицират като чревни дисбиози. Наличието на имуноглобулини и фактори на растежа води до устойчивост срещу тези неблагоприятни явления.
Грипните епизоди често предизвикват проникване на вирусите в червата, а оттам и разпространението им чрез храносмилателната и дихателната система. Имуностимулиращата функция на коластрата подсилва заяитните сили на организма на това ниво и по този начин се противопоставя на нахлуването на вирусите по въпросните пътища. 
Всичко това прави коластрата незаменимо средство за профилактика на голям брой вирусни и грипни заболявания.

Източник: сп. Кенгуру

Няма коментари:

Публикуване на коментар